Velg riktig sykkel Barn og juniorsykler

Sport 1 velger barn og juniorsykler ut fra kriterier som sikkerhet, lav vekt, bremser som er enkle å bruke og avtakbare støttehjul. Syklene må ha en sittestilling som både gir god kontroll og overblikk, og samtidig gjør det enklere å lære syklingens kunst. 

Viktig når du velger barnesykkel

Størrelse Barnet skal ikke vokse inn i, men ut av en sykkel.
Hvis barnets blikk tvinges nedover når han eller hun
strekker seg frem for å holde i styre er sykkelen for stor
Sittestilling Oppreist sittestilling som gir kontroll og overblikk i trafikken,
og som gjør det enklere å lære å sykle.
Lavt sete for enkelt å kunne sette føttene i bakken.
Lav vekt Lav vekt betyr bedre sykkel. Lettere å akselerere, raskere
og enklere å kontrollere.
Gode bremser Bremsene er tilpasset barnets alder og størrelse.
Enkel pedalbrems på de minste syklene, felgbremser med 
kort avstand til bremsehendlene på de litt større.

Lavere vekt - Mer moro

Den første sykkelen legger grunnlaget for fremtidig sykkelinteresse. Sport 1 er opptatt av sykkelglede for både store og små og har derfor utviklet XEED LITE og GEKKO FUSE og FAST som er 20-30% lettere enn vanlige barnesykler. Disse modellene er enklere å manøvrere, gir større mestringsfølelse og er derfor morsommere å sykle på.

Velg riktig størrelse

Demper kontra stiv gaffel?

En demper øker komforten under rask sykling på dårlig underlag. At framhjulet følger terrenget øker dessuten veigrepet og dermed bremsekraften, noe som kan være viktig for sikkerheten. En stiv gaffel er på sin side lettere, helt vedlikeholdsfri og gir en mer kontant sykkelopplevelse.

Skivebremser, felgbremser og navbremser

Våre barnesykler har bremser som er tilpasset aldersgruppen. De minste har pedalbremst på bakhjulet, en brems som aktiveres ved at pedalen føres bakover og som er veldig enkel for barn å forstå. De litt større har felgbremser framme og bak, her er bremsehendlene tilpasset korte barnefingre, for god bremsekraft. Ungdomsmodellene kommer også med kraftige skivebremser, noe som gir større bremsekraft.