Hopp til hovedinnhold

Krevende stier. Raske utforkjøringer. Milevis med grusveier av ulik kvalitet. Stadig flere terrengsykkelparker. Vi digger alle former for terrengsykling! Hos oss finner du et bredt utvalg av sykler - alt fra fulldempere for stisykling til lynrraske maratonracere for grus og raske stier. 

Fulldempet

Fulldempede terrengsykler finnes for alle typer terrengsykling, både rask stisykling, teknisk krevende stier og Enduro, bratt utforsykling og for frikjøring i både naturlige og menneskebygde løyper. Skal du sykle ritt som UltraBirken og Offroad Finmark, er en fulldempet lettere sti-eller XC-sykkel den beste løsningen. Skal du sykle i parken i Hafjell, er en kraftig utfor- eller stisykkel best egnet.

Trening og ritt

Raske sykler for trening og konkurranse i maraton og XC. Høyere pris betyr lavere vekt og stivere ramme, noe du merker godt når du skal akselererer fra konkurrentene eller spurte opp en bratt bakke. Racingsykler krever mer av deg, men gir også mer i retur - den reagerer raskere på alt du gjør, både riktig og galt. De rimeligste har aluminiumsrammer med lang holdbarhet og gode egenskaper. De mer kostbare modellene har ofte karbonramme for lavere vekt, raskere respons, bedre vibrasjonsdempende egenskaper og større effekt av tråkket.  

Sport

Her finner du sykler for deg som trener på sykkelen og samtidig bruker den til rolige turer og pendling. Sittestillingen er noe mer fremoverlent enn på tursyklene, men fremdeles ganske oppreist for høy komfort.  

Tur

Her finner du sykler for rolige turer på asfalt, grusveier og gode stier. Sittestillingen er ganske oppreist og gir god kontroll, overblikk og komfort.

Dame

Her gjelder de samme kriteriene som for herremodellene innen Tur, Sport og Trening og konkurranse. I tillegg er sittestillingen og de ulike komponentene tilpasset kvinners kropp med noe kortere overrør, litt smalere styre og bredere sete og mykere dempere. 

For å hjelpe deg med å velge riktig sykkel har vi satt opp et skjema som viser hjul- og rammestørrelser ut i fra bruksområde og høyde.